algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 15°
21°

Eivissa amb el Correllengua: «Som els hereus dels milers d’eivissencs que han defensat la nostra llengua en èpoques difícils»

229509

Eivissa se sumarà el dijous 2 de maig al Correllengua que tendrà lloc entre els dies 1 i 5 de maig a les quatre illes. Es tracta d'una iniciativa de Joves de Mallorca per la Llengua amb la col·laboració, en el cas d'Eivissa, de l'Institut d'Estudis Eivissencs, i amb un recorregut que partirà a les 15 hores des del port de Sant Antoni fins al passeig de s'Alamera, a Vila, on està previst que els participants hi arribin a partir de les 17.30 hores.

El Correllengua és una cursa no competitiva de relleus que consisteix en l'entrega com a testimoni de la flama de la llengua. Aquesta va passant de mà en mà al llarg de tot el recorregut: els corredors d'un poble duen la flama fins al següent poble, a l'estil de la flama olímpica. Es tracta d'una activitat festiva i lúdica. Es pot fer el recorregut caminant, corrent o en bicicleta, com vulgui cada participant. És una bona oportunitat per recórrer part de l'illa i fer-ho, a més, reivindicant la llengua de forma lúdica. En acabar hi haurà una festa a s'Alamera (amb menjar, activitats i parlaments) organitzada per l'Institut d'Estudis Eivissencs i un grup de voluntaris pel Correllengua.

Membres de La Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa rebran la flama al passeig s’Alamera i oferiran una ballada popular. Una vegada allí, tendrà lloc 'Veus per la llengua', un espai amb actuacions musicals i lectures poètiques en el marc de la celebració del Correllengua. Hi participaran artistes d'Eivissa com ara Neus Cardona, Toni Manonelles, Maria Vila o Ángel López Angulo.

Al final d'aquestes actuacions es llegirà un manifest a càrrec d'un escocès resident a l'illa, una persona jove d'Eivissa, una Sanitària per la llengua, una dona de l’àmbit educatiu i una representant de l'IEE, seguit d'una actuació de la Colla Castellera Boixes i Boixos d'Eivissa. Finalment, es posarà punt final a aquesta jornada lúdica en defensa de la llengua amb una batucada de l'Associació Es Mals Esperits i Esperitrons per acompanyar la flama fins al vaixell i acomiadar-la, ja que partirà cap a Mallorca.

«Mantenguem viva la flama de la llengua, per transmetre-la als joves i als nouvinguts, per fer-la córrer per tot Eivissa, per fer festa, per llegir, per parlar, per comprar, per estimar i per viure en català.
Usar la nostra llengua és un dret, però mantenir-la és un deure. Som els hereus dels milers d’eivissencs que han defensat la nostra llengua en èpoques difícils, molt més difícils que les actuals, i per això tenim el deure moral de treballar per preservar-la i fer que les generacions futures la visquin amb normalitat», ha assenyalat l'Institut d'Estudis Eivissencs.

Enllaç per a inscriure's al Correllengua a Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arditi, fa 14 dies
Sa pregunta és..... com és que després de 8 anys de pacte de procés teòricament defensor de la terra i llengua no han canviat es logotip de les Illes Balears on Eivissa surt com Ibiza?
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente